Over mij

Ik wil meer doen met wat mensen op een dieper niveau beweegt, met dat wat zich in de onderstroom afspeelt.

Wie ben ik

Mijn naam is Corry Conen, oprichter van Hartbewust in Bedrijf. Al jaren werk ik als zelfstandige en houd ik me bezig met gedrag en communicatie. Dat heb ik op verschillende manieren gedaan en in mijn huidige bedrijf komt alles mooi samen.
Oorspronkelijk ben ik opgeleid als andragoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Al vroeg in mijn loopbaan, 26 jaar jong, kwam ik terecht in een zogenoemde bore-out. Na jarenlang onderwijs met een focus op de linker hersenhelft, bleek ik mijn creatieve en intuïtieve kant flink te hebben verwaarloosd. Ik leefde en werkte vooral vanuit mijn hoofd en besloot te onderzoeken waar mijn hart sneller van ging kloppen. Daar hoefde ik niet over na te denken, ik hoefde slechts te voelen en daar was het antwoord.

Conny Conen bewust in bedrijf lichaamsgerichte coaching

Het roer om

Ik besloot (meer) mijn hart te volgen en gooide het roer om. Zo startte ik met een theateropleiding en werkte ik enkele jaren als acteur in diverse vormen van (bedrijfs)theater. Vervolgens rondde ik een opleiding tot acteur in trainingen en assessments af en jarenlang heb ik met veel plezier als trainingsacteur gewerkt. Van daaruit ben ik me verder gaan ontwikkelen tot trainer en coach. Jarenlang gaf ik communicatietrainingen aan diverse doelgroepen: van artsen tot verzekeraars, van ambtenaren tot techneuten, van secretaresses en verzorgenden, docenten, psychologen tot brandweerofficieren.

Aandacht voor de onderstroom

Steeds meer merkte ik dat ik meer wilde doen met wat mensen op een dieper niveau beweegt, met dat wat zich in de onderstroom afspeelt: niet direct zichtbaar, maar wel voelbaar en met veel invloed op de bovenstroom. Heel vaak zag ik een discrepantie tussen wat mensen zeggen en doen en wat ze non-verbaal (energetisch) uitstralen. In de huidige wereld is er vooral aandacht voor de bovenstroom en de buitenkant, ik ben van mening dat er meer aandacht mag komen voor de onderstroom en de binnenwereld van mensen. Want: zo binnen, zo buiten. Zo onder, zo boven.

Aan den lijve ervaren

Vanaf mijn 25e ongeveer heb ik zelf diverse vormen van lichaamswerk ondergaan. De reis van hoofd naar hart heeft veel voor me gedaan en mede daardoor ben ik me als professional daar meer in gaan verdiepen.

Ik heb de afgelopen 20 jaar diverse workshops, trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van o.a. lichaamswerk, spirituele psychologie, coaching, reading, shin-do, acteren, improvisatietheater, presenteren, trainen, meditatie, ademhalingstechnieken en diverse vormen van energetisch werk.

Hoofd en hart

Ik ben dus zowel analytisch als intuïtief/sensitief opgeleid en ontwikkeld. Mijn brede kennis en ervaring neem ik mee in mijn werk en blijkt in de praktijk goed toepasbaar en waardevol te zijn. Gedrag en communicatie lopen steeds als rode draad door al mijn verschillende werkzaamheden. Het gevoel, het hart, heeft hierin steeds meer een plek gekregen. Vandaar ook de naam: Hartbewust in bedrijf.

Leuk weetje: ik word al mijn hele leven door intimi vaak Cor genoemd en cor is het Latijnse woord voor hart. Daarnaast is het Engelse woord voor moed ‘’courage’’ afgeleid van cor en moed is een kwaliteit van het hart. En het is precies die kwaliteit die nodig is om ons als collectief te bewegen naar een ruimer bewustzijn om zo een betere wereld te creëren met meer ruimte voor verbinding, vertrouwen, natuurlijkheid, compassie en (mede)menselijkheid.

Ik werk vanuit mijn prakrijkruimte in Groningen en op locatie bij opdrachtgevers. Waar nodig, schakel ik collega trainers uit mijn netwerk in om mee samen te werken.

Corry Conen lichaamsgericht coach en trainer

Wat klanten over mij zeggen

"De, voor mij intensieve, sessies geven een gevoel van opruimen van dat wat niet (meer) nodig is. Verrast ben ik door de kracht van de geest die voelbaar werd. En het is fijn om de verbinding tussen hoofd en lichaam weer enigszins te voelen. Dat geeft rust."

Kirsten

Kunstenaar

"De DISC Analyse was erg verhelderend en met een uitslag die mij heeft verrast hoe dicht deze de werkelijkheid benaderd! Ik vond het interessant om er aan mee te doen en het heeft mij doen beseffen dat wat ik nu doe als fotografe goed bij mijn karakter past.

Ook de karaktertrekken die mijn “valkuil” kunnen zijn komen naar voren en daar kan ik nu meer aandacht aan besteden. Dat komt je contact met klanten alleen maar ten goede en dat maakt het juist ook zo boeiend en interessant. Je kunt er alleen maar van leren door aan zo’n traject mee te doen. Zeker voor organisaties die willen werken aan een betere onderlinge communicatie en samenwerking zou het heel waardevol kunnen zijn.

De begeleiding van Corry in het hele traject heb ik ook als zeer prettig ervaren. Ze is vakkundig en door haar jarenlange ervaring is dat goed te merken. Corry is makkelijk in de omgang en staat voor kwaliteit en professionaliteit. Ik vond het heel aangenaam om juist met haar dit traject te doen. Het heeft me meer inzicht gegeven in wie ik ben en waar ik voor sta maar ook de punten waar ik meer aandacht aan kan geven (mijn valkuilen) zijn juist heel nuttig. Kortom ik kan Corry aan iedere professional of organisatie van harte aanbevelen!"

Elise Pragt

Fotograaf www.pragtplaatjes.nl

"Het traject heeft me heel goed gedaan. Ik dank je daarvoor vanuit m’n hart. Jouw begeleiding tezamen met het lichaamsgerichte en energetisch werk, maakten dat ik me een weg er door heen kon banen. Ook prachtig was je bericht met van in je hoofd of in je hart. Deze heb ik geprint en geknipt en voorin mijn notitieblok geplakt. Ik vond de combinatie ook vooral fijn van gesprekken, oefeningen, energetisch werk, de emails en ook de geluidsbestanden. Er ontstonden mooie inzichten. En je zachtheid in je manier van doen vond ik ook fijn. Op een liefdevolle en duidelijke manier reikte je de tools aan. Ook de ruimte die je bood en dat je geen verplichtingen schiep, vond ik prettig."

Angelique

"Corry stelde mij in staat om weer contact te maken met mezelf door als het ware bij mezelf naar binnen te gaan. Hiermee liet ze mij inzien dat je lichaam je zo veel vertelt, als je er mee ‘in gesprek gaat’ en er naar luistert. Ze bood mij ademhalings- en ontspanningsoefeningen, aangevuld met energetisch werk. Voor iedereen die zijn hoofd tot rust wil brengen en zijn gevoel weer wil laten spreken, zou ik Corry zeker aanbevelen"

Babette

"Ik wou graag iemand die een tijdje met me mee reisde in mijn leven, daarom sprak mij het traject van jou mij aan van.. En ook de gesprekken en het lichaamsgerichte samen. Zodat ik meer inzicht kreeg in de obstakels die ik tegenkom in mijn leven. De klik was er direct en je rustige manier van aanpak en humor vond ik fijn.

Je hebt me door de sessies de inzichten gegeven die ik op dat moment nodig had en vooral te accepteren. Dit gun ik iedereen die even vast zit, want je hoeft het niet alleen te doen en als je dat samen met Corry doet dan kom je een heel eind verder op je reis. Ik ga nu weer alleen verder met mijn mooie reis maar ga zeker nog een keer bij jou langs om te vertellen hoe het gaat. Heel erg bedankt!"

Greetje

Kom in contact

Heb je een vraag? Wil je meer weten over wat ik voor jou, je medewerker(s) of team kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

E-mail

info@hartbewustinbedrijf.nl

Telefoonnummer
06-50897177
Bezoekadres
9738 AD | Wolddijk 103A | Groningen