Over Hartbewust in bedrijf

We zijn human beings, geen human doings. Maar zo gedragen we ons vaak wel.

Hartbewust in bedrijf

In onze enorm complexe, prestatiegerichte en snelle samenleving worden we continu afgeleid van waar het werkelijk om gaat. Zowel in werk als privé. We hollen maar door omdat er nog zoveel te doen is zonder (voldoende) stil te staan of we nog wel de juiste dingen doen en wat het met ons doet. De nadruk ligt al heel lang op het rationele en het tastbare, op denken en doen. Het gevoel is ondergeschikt gemaakt. Bovendien leren we al heel jong om gefocust te zijn op de buitenwereld en verwaarlozen we onze innerlijke wereld.
We leven hierdoor op een vrij eenzijdige, onnatuurlijke en zelfs tegennatuurlijke manier, wat leidt tot allerlei klachten en problemen. Individueel en tussen mensen onderling.
Zo ervaren steeds meer mensen een gebrek aan plezier, verbinding en zingeving in hun werk, hebben steeds meer mensen last van chronische stressklachten en burn-out (op steeds jongere leeftijd ook), met alle gevolgen van dien voor zowel de werknemer als de werkgever. Ook is er op menig werkvloer sprake van gedoe en conflicten en is er regelmatig een gebrek aan begrip en verbinding.

Conny Conen bewust in bedrijf lichaamsgerichte coaching

”To be yourself in a world that’s constantly trying to make you something else, is the greatest accomplishment”

Ralph Waldo Emerson

Verbinding

We zijn HUMAN BEINGS, geen HUMAN DOINGS. Maar zo gedragen we ons vaak wel. We zijn ook geen robots, maar zo gedragen we ons wel steeds meer. Dat kan anders. Door terug te gaan naar de basis, de essentie. En daarmee te verbinden.

Van vooral denken en doen, mogen we bewegen naar meer voelen en (bewust)zijn. Want daar begint alles, vanuit het (aanwezig) zijn.

En natuurlijk begint alles bij jezelf. Het contact met de buitenwereld, begint bij het contact met jezelf. Daarop ligt de focus in mijn begeleiding; jou als professional helpen aan een stevige, zuivere verbinding met jezelf. Zodat je vanuit ie verbinding kan meebewegen op de natuurlijke stroom va het leven.

lichaamsgerichte coaching Groningen

Wat is Hartbewust

Hartbewust is het gevolg van hartbewustzijn en dat gaat over gevoel, empathie, compassie, intuïtie, handelen vanuit vertrouwen (i.p.v. controle en angst), liefde, vreugde, bezieling, creatie, verbinding.

Ons lichaam kent drie breinen in hoofd, hart en buik. Dit zijn energiecentra die elk een eigen bewustzijn hebben. Het moge duidelijk zijn dat we de wereld zoals we die nu kennen voornamelijk hebben gecreëerd vanuit het hoofdbewustzijn. ‘’Ik denk, dus ik besta’’ zei Descartes, en daarop hebben we de samenleving gebouwd. De mens als rationeel breinwezen, het blijkt een beperkte en onjuiste visie te zijn.

Er is veel meer dan dat. Het hoofdbewustzijn, de rationele, cognitieve intelligentie, heeft ons zeker veel gebracht, maar enkel varen op hoofdbewustzijn en hoofdintelligentie is beperkt en leidt tot een kille, technocratische wereld met steeds minder oog voor natuurlijkheid en menselijkheid.

Er is een sterke behoefte aan een andere, meer menselijke, meer verbindende benadering en daarom is nu de tijd om het hartbewustzijn meer aandacht te geven en verder te ontwikkelen.

"It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye"

Antoine de Saint-Exupery

Waarom Hartbewust in bedrijf?

Meer hartbewustzijn is overal nodig, dus ook op de werkvloer.
Hartbewust in bedrijf betekent o.a. dat er meer aandacht is voor de medewerker als mens, als bezield wezen (i.p.v. een ”human resource”) met talenten, mogelijkheden, behoeften, dromen, beperkingen, gevoelens, emoties, verlangens en meer.
Het betekent dat er wordt uitgegaan van vertrouwen en mogelijkheden, dat er sprake is van open en verbindende communicatie. Er is balans tussen ratio en gevoel, er is überhaupt ruimte voor het gevoel, er is aandacht voor wat gebeurtenissen (zoals bijv. een reorganisatie of ziekte) met je doen.

Het betekent durven leven en werken vanuit talenten en bezieling. Het betekent durven varen op je intuïtie i.p.v. enkel je ratio.
Hartbewust in bedrijf betekent dat medewerkers een stevige gezonde verbinding hebben met zichzelf en van daaruit de verbinding met anderen aangaan. Het betekent ook (ruimte voor) creativiteit, vertrouwen, energie, plezier, betrokkenheid. En dit alles komt de sfeer, het welzijn van de medewerkers, de inzetbaarheid en productiviteit natuurlijk ten goede.

"Educating the mind without educating the heart is no education at all."

Aristotle

Wat klanten over mij zeggen

"De, voor mij intensieve, sessies geven een gevoel van opruimen van dat wat niet (meer) nodig is. Verrast ben ik door de kracht van de geest die voelbaar werd. En het is fijn om de verbinding tussen hoofd en lichaam weer enigszins te voelen. Dat geeft rust."

Kirsten

Kunstenaar

"De DISC Analyse was erg verhelderend en met een uitslag die mij heeft verrast hoe dicht deze de werkelijkheid benaderd! Ik vond het interessant om er aan mee te doen en het heeft mij doen beseffen dat wat ik nu doe als fotografe goed bij mijn karakter past.

Ook de karaktertrekken die mijn “valkuil” kunnen zijn komen naar voren en daar kan ik nu meer aandacht aan besteden. Dat komt je contact met klanten alleen maar ten goede en dat maakt het juist ook zo boeiend en interessant. Je kunt er alleen maar van leren door aan zo’n traject mee te doen. Zeker voor organisaties die willen werken aan een betere onderlinge communicatie en samenwerking zou het heel waardevol kunnen zijn.

De begeleiding van Corry in het hele traject heb ik ook als zeer prettig ervaren. Ze is vakkundig en door haar jarenlange ervaring is dat goed te merken. Corry is makkelijk in de omgang en staat voor kwaliteit en professionaliteit. Ik vond het heel aangenaam om juist met haar dit traject te doen. Het heeft me meer inzicht gegeven in wie ik ben en waar ik voor sta maar ook de punten waar ik meer aandacht aan kan geven (mijn valkuilen) zijn juist heel nuttig. Kortom ik kan Corry aan iedere professional of organisatie van harte aanbevelen!"

Elise Pragt

Fotograaf www.pragtplaatjes.nl

"Het traject heeft me heel goed gedaan. Ik dank je daarvoor vanuit m’n hart. Jouw begeleiding tezamen met het lichaamsgerichte en energetisch werk, maakten dat ik me een weg er door heen kon banen. Ook prachtig was je bericht met van in je hoofd of in je hart. Deze heb ik geprint en geknipt en voorin mijn notitieblok geplakt. Ik vond de combinatie ook vooral fijn van gesprekken, oefeningen, energetisch werk, de emails en ook de geluidsbestanden. Er ontstonden mooie inzichten. En je zachtheid in je manier van doen vond ik ook fijn. Op een liefdevolle en duidelijke manier reikte je de tools aan. Ook de ruimte die je bood en dat je geen verplichtingen schiep, vond ik prettig."

Angelique

"Corry stelde mij in staat om weer contact te maken met mezelf door als het ware bij mezelf naar binnen te gaan. Hiermee liet ze mij inzien dat je lichaam je zo veel vertelt, als je er mee ‘in gesprek gaat’ en er naar luistert. Ze bood mij ademhalings- en ontspanningsoefeningen, aangevuld met energetisch werk. Voor iedereen die zijn hoofd tot rust wil brengen en zijn gevoel weer wil laten spreken, zou ik Corry zeker aanbevelen"

Babette

"Ik wou graag iemand die een tijdje met me mee reisde in mijn leven, daarom sprak mij het traject van jou mij aan van.. En ook de gesprekken en het lichaamsgerichte samen. Zodat ik meer inzicht kreeg in de obstakels die ik tegenkom in mijn leven. De klik was er direct en je rustige manier van aanpak en humor vond ik fijn.

Je hebt me door de sessies de inzichten gegeven die ik op dat moment nodig had en vooral te accepteren. Dit gun ik iedereen die even vast zit, want je hoeft het niet alleen te doen en als je dat samen met Corry doet dan kom je een heel eind verder op je reis. Ik ga nu weer alleen verder met mijn mooie reis maar ga zeker nog een keer bij jou langs om te vertellen hoe het gaat. Heel erg bedankt!"

Greetje

Kom in contact

Heb je een vraag? Wil je meer weten over wat ik voor jou, je medewerker(s) of team kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

E-mail

info@hartbewustinbedrijf.nl

Telefoonnummer
06-50897177
Bezoekadres
9738 AD | Wolddijk 103A | Groningen