Coaching

Coaching rond loopbaan en bezieling

Loopbaan coaching

Vaak hebben de professionals die bij mij terecht komen, ook vragen rondom hun werk. Ze ervaren minder plezier en voldoening in hun werk of ze weten niet goed wat ze willen en/of kunnen. Vaak missen ze zingeving en bezieling in hun werk.
Lichaamsgerichte coaching kan ook hierbij helpend zijn, omdat de oplossing niet ligt in het denken. Integendeel, vaak is het zo dat mensen al een behoorlijke tijd hebben nagedacht over wat ze in hemelsnaam willen, maar ze komen er niet uit en lopen alleen maar nog meer vast. Het antwoord ligt in het voelen, je lijf heeft alle kennis en wijsheid die je nodig hebt.
Bij dit soort vragen zet ik daarnaast soms ook DISC gedragsstijlen en drijfveren in als methodiek. Dit is een model dat op eenvoudige wijze inzicht geeft in gedrag en communicatie.

Coaching Groningen bedrijfscoaching lichaamsgericht

DISC Coaching

DISC is een instrument dat verschillende psychologische motivatoren voor gedrag meet. Het geeft geen oordeel, maar laat voorkeuren in gedragsstijlen en drijfveren zien. Het geeft inzicht in ons handelen, hoe we reageren op en communiceren met anderen. Oorspronkelijk is het ontwikkeld door psycholoog William Moulton Marston en later is het verder ontwikkeld als assessment tool door Walter Vernon Clarke. Menselijk gedrag is vaak complex en gelaagd, toch maakt dit instrument op eenvoudige en heldere wijze voorkeuren in gedrag en communicatie zichtbaar. Tevens geeft het inzicht in je sterke kanten, ontwikkelpunten en hoe je reageert bij stress.

Het model kent vier kwadranten langs twee assen: introvert versus extravert en taakgericht versus mensgericht. Iedereen heeft de vier gedragsstijlen in meer of mindere mate in zich en heeft zo zijn voorkeursstijl. Iedere stijl heeft zijn positieve kanten en zijn valkuilen. In verschillende situaties kan de ene stijl effectiever zijn dan de ander.

Het model is niet bedoeld om mensen in een hokje te plaatsen en zo gebruik in het ook niet. Het is puur ter ondersteuning, om meer inzicht te krijgen in waarom je doet wat je doet, wat je drijft, waarom je met de ene collega kan lezen en schrijven en het met de ander zo moeizaam gaat. Het geeft inzicht in je sterke kanten, je leerpunten, hoe je reageert op druk (stress) en kan helpen om meer duidelijkheid te krijgen rondom je loopbaanwensen en wat jou bezieling brengt. Vaak geeft het bevestiging, herkenning maar ook werpt het vaak licht op wat nog onbewust was.

Ik ben gecertificeerd DISC gedragsstijlen en drijfveren specialist en mag DISC als instrument binnen coaching en training inzetten. Ter voorbereiding op deze DISC sessie vindt een officieel online assessment plaats voor zowel de gedragsstijlen als de drijfveren, van elk ontvangt de medewerker een uitgebreid persoonlijk rapport. Het is geen test, er zijn geen goed of fout antwoorden. In de online coaching sessie van 1,5 uur bespreken we de rapporten en dat doen we natuurlijk aan de hand van een coachvraag en coachdoel.

Dit kan worden ingezet als een losse sessie bij vragen rondom loopbaan en bezieling, maar kan ook een onderdeel zijn van een traject lichaamsgerichte coaching.

Zie voor meer info over DISC gedragsstijlen en drijfveren mijn website Ontdekken met DISC.

“Je hebt zelf alle antwoorden, je kan er alleen nog niet bij omdat je die niet vindt in het (nog meer) denken, maar in het voelen.”

Corry Conen

Kom in contact

Heb je een vraag? Wil je meer weten over wat ik voor jou, je medewerker(s) of team kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

E-mail

info@hartbewustinbedrijf.nl

Telefoonnummer
06-50897177
Bezoekadres
9738 AD | Wolddijk 103A | Groningen